SIIVOUSKAMPANJA ANTTILANMÄELLÄ?

Matti Honkavaara

Mannerheiminkadun ja Vihdinkadun tunneleiden ympäristöön leviää runsaasti roskia. Paikat ovat matkailulle näkyviä ja tekevät meillekin kävelyreitin keskustaan epäviihtyisäksi. "Roska päivässä" -hengessä ehdotin aikaisemmin, että tunneleiden ympäristöön pystytettäisiin roskakoreja niin, että niihin voisi halutessaan laittaa muidenkin maahan heittämiä roskia. Kaupungin edustaja lupasi, että tunneleiden valmistuttua roskakoreja lisätään.

Kampanjoidaan ajatuksella "roska päivässä". Roskalähteiden ja putoamispaikkojen perusteella ehdotetaan uusien roskakorien paikat. Usein muilla kaupungeilla, jotka suosivat roskien keräilyä, on kampanjoita asian tiimoilta, esim. iloisiksi maalattuja roskakoreja. Selvitetään, miten roskia voi poimia, välineet, suojakäsineet ja mahdolliset pussit. "Roska päivässä" -hengessä olisi terveyden kannalta suotavaa, että roskat poimittaisiin käsin kyykistymällä ilman välineitä, vain käsineet.

Roskakoreja on aseman ja matkakeskuksen yhteydessä runsaasti. Uudenmaankadun kevyen liikenteen varressa on puutteita. Samoin Vihdinkadun tunnelin, Vihdinkadun, Vihdinhaaran ja Leppäkadun varressa. Baarinkaan luona ei liene roskakoria.Lisää roskakoreja voisi olla Loviisankadun ja Vesijärvenkadun kulmassa. Kulmittain vastapäätä on jo roskis. Asematunnelissa on kolme roskista, mutta kevyen liikenteen väylällä ei yhtään. Ehdottaisin, että yksi asematunnelin roskis siirrettäisiin kevyen liikenteen väylän varteen ja että pyöräparkin toinen roskis siirrettäisiin kevyen liikenteen varteen. Asematunnelin yläpäähän sopisi vielä roskis. Perhepuistoon ja Launeelle johtavien kevyenliikenteen väyliltä puuttuu roskiksia.

Uudenmaankadun itäpuolella on vain bussipysäkkien roskikset. Moisionkadun risteykseen voisi laittaa oman roskiksen. Ohikulkija ei poikkea katoksessa olevan roskiksen luo. Heikinkadun jalankulkutunnelin suulle voisi laittaa yhden roskiksen ja edellisten välille, esim. Nousukadun kohdalle. Luhdan konttorin ja Postin kohdalle yhdet.

Vihdinkadun luiskat kaupunkiin päin ja Askolle päin kaipaavat roskiksia. Moisionkadun ja Vihdinkadun risteyksessä tulisi olla roskis samoin Vihdinhaarassa ja myös Leppäkadun varsi kaipaa roskista.

Itse mäki pysyy siistinä asukkaiden toimesta. Alueen sisällä on jo kolme roskakoria.

Uusilla asukkailla, joilla on koiria, ei ehkä ole ymmärrystä Anttilanmäen puistojen ja kadunvarsien luonteesta. Toivottavaa olisi, että koirien ulosteet korjattaisiin pois joka paikasta, koska alueet ovat myös lasten leikkialueita. Asiaa pitäisi kampanjoida Facebookissa ja ilmoitustauluilla. Nyt on syntynyt uusi koirien ulostuspolku keskelle puistoa, jota lapset kesäisin käyttävät leikkimiseen.

Kertokaa mitä mieltä olette mäen siisteydestä. Kannattaisiko sille tehdä jotakin?

1 kommentti

  1. Matti hyvä kirjoitus. Alueen siisteys pitäisi olla meille kaikille kunnia-asia. Näin keväällä tulisi myös jokaisen asukkaan tarkastaa oma pihapiirinsä ja siivota ne lumien alta paljastuneet kasat ja kotiloiden lymyilypaikat. Tässä kukin voi katsoa peiliin ja todeta tilanteen. Haravat ja talikot heilumaan. Ulla

    VastaaPoista

ANTTILANMÄKI-KITTELÄN ASUKASYHDISTYS RY - 2017